Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Voorwaarden
Trainers
Oefeningen
Circuittraining
 


Wie zijn wij? (vervolg)

Iedereen heeft zn eigen uitgangsconditie. De n kan langer lopen, de ander heeft betere buikspieren en de derde heeft een zwakke rug. Daarom heeft niet iedereen baat bij dezelfde training. Voor de n zou een oefening dan te kort duren om effect te hebben terwijl iemand anders misschien vroegtijdig moet afhaken. Bij Argos hebt u de mogelijkheid om bij bijna iedere oefening een zwaardere of lichtere variant te kiezen zonder dat u direct iets heel anders staat te doen. Daarnaast is er per training diverse keren de mogelijkheid ingebouwd om de training te verzwaren of juist te verlichten. Om ons trainingsuur zo effectief mogelijk te benutten trainen we ook zelden met tweetallen, iedereen werkt dus op zn eigen niveau, zonder op anderen te hoeven wachten. Ook doen we geen moeilijke oefeningen, danspasjes, of oefeningen met veel materiaal. Dat kost teveel kostbare trainingstijd voor uitleg en opbouw.

Dit trainen op eigen niveau garandeert een hoog rendement, onafhankelijk van of u nou net een halve marathon gelopen hebt of juist na enige tijd opnieuw gaat sporten. Zelfs als u tijdelijk wat kwakkelt (verzwikte enkel etc.) zijn onze docenten meestal wel in staat u nog een prima training te bieden!

Normaal gesproken hebben we n uur in de week een circuittraining. Maar gedurende de covid-periode is dit uurtje een gewone training. Ook in 2022-2023. Ook bij deze circuittraining wordt normaalgesproken van swingende muziek gebruik gemaakt. Door de circuitopzet is er veel vrijheid om minder geschikte oefeningen achterwege te laten. Daardoor is dit uurtje zeer geschikt voor diegenen die het wat rustiger aan willen of moeten doen. Doordat het inspanningsniveau niet de hoge pieken van de gewone training kent kan er ook vetverbrandend getraind worden. Dan gaat het erom op 70-75% van je kunnen door te werken omdat op dat niveau een optimaal verbruik van vet plaats vindt.