Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Voorwaarden
Trainers
Oefeningen
Circuittraining
 


De oefeningen

Bij de training wordt gebruik gemaakt van o.a. de volgende oefeningen die, naast het gebruik van een aantal grote spiergroepen, ook de hart-long functie stimuleren door het hoge gebruik van energie en zuurstof:
Lopen, steppen, sprinten, lopen op de plaats diverse sprongoefeningen, wisselsprongen en uitstoten naar boven. Bij deze oefeningen worden de bovenbeenspieren voor hun conditie getraind; ze maken veel herhalingen.
Sommige oefeningen maken een wat kortere beweging of worden met de halters zwaarder gemaakt. Dan gaat het meer om spierkracht. We trainen echter voornamelijk op uithoudingsvermogen en de oefeningen, ook als die met halters uitgevoerd worden, moeten (met enige oefening) goed uit te houden zijn. De juiste halters hebben dan ook een gewicht dat je pas bij de laatste paar herhalingen moeite begint te krijgen.
Met schaatsoefeningen worden naast de bovenbenen ook de bilspieren gebruikt. Andere oefeningen trainen de spieren in de armen en de romp. Een heel scala aan oefeningen gebruiken we voor het trainen van buik- en rugspieren. Tenslotte rekken we aan het eind van elke les.