Wie zijn wij?
Wat doen wij?
Voorwaarden
Trainers
Oefeningen
Circuittraining
 


Wie zijn wij?

Argos bestaat uit een groep docenten, die conditietrainingen verzorgen volgens een bepaalde visie. Je kunt onze trainingen volgen in Leiden, Sassenheim, Delft en Online.

De trainingen van Argos richten zich op diegenen die serieus werk willen maken van hun conditie. Onze programma’s zijn afgeleid van die van Frank Knops, docent aan het Universitair Sportcentrum (USC) te Leiden. De training richt zich op uithoudingsvermogen en geeft daarnaast voldoende aandacht aan buik- en rugspierversterking en lenigheid. Dezelfde training wordt ook op het USC gevolgd door studenten en personeel van de universiteit. Voor het vrijdagse lesuur kunnen ook leden van Argos zich inschrijven.

Al onze trainingen worden ondersteund door pittige muziek. Het gebruik van de hits van vandaag maar ook die uit de laatste 30 jaar verzekeren dat alle deelnemers hun "arbeidsvitaminen" erbij horen.

Bij ons zult u tevergeefs zoeken naar bepaalde trendy kreten zoals aerobics, high- of low impact trainingen, callanetics, steps etc., omdat deze slechts één of een zeer beperkt aantal facetten van een goede conditie inhouden. Argos werkt wat dat betreft wetenschappelijker. Eerst kijken naar anatomie en fysiologie voor wat het lichaam in conditioneel opzicht nodig heeft om gezond te blijven. Dan blijkt dat verbeteren van het uithoudingsvermogen belangrijk is. Daarnaast weten we welke spieren bij geen of weinig gebruik verslappen of juist verkorten. De trainingen worden daarom zo opgebouwd dat naast het trainen van het uithoudingsvermogen bepaalde spiergroepen versterkt worden (o.a. buik- en rugspieren), terwijl spieren die de neiging hebben om te verkorten extra aandacht krijgen bij het rekken.